Ένας θρύλος της ποπ και πειραματικής μουσικής, ο Σκοτ Γουόκερ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η δισκογραφική του εταιρεία 4AD.
«Για μισό αιώνα, η ιδιοφυΐα του ατόμου που γεννήθηκε με το όνομα Noel Scott Engel είχε εμπλουτίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων», έγραψαν τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της 4ΑD. Τελευταία του δουλειά ήταν το σάουντρακ της ταινίας «Vox Lux» του Μπρέιντι Κόρμπεν, με πρωταγωνίστρια τη Νάταλι Πόρτμαν.
It is with great sadness that we announce the death of Scott Walker. Scott was 76 years old and is survived by his daughter, Lee, his granddaughter, Emmi-Lee, and his partner Beverly: https://t.co/awaFXWOkja pic.twitter.com/nd6MYVmWaO
— 4AD (@4AD_Official) March 25, 2019
Ο Σκοτ Γουόκερ γεννήθηκε το 1943 στο Χάμιλτον του Οχάιο, μεγάλωσε στην Καλιφόρνια, ενώ έζησε πολλά χρόνια στην Αγγλία και έγινε Βρετανός πολίτης. Το πραγματικό του όνομα ήταν Νόα Σκοτ Ένγκελ.
Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, όταν μετανάστευσε στη Βρετανία, στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και ξεκίνησε την καριέρα του με το γκρουπ Walker Brothers. Το 1964 δημιούργησε τους Walker Brothers, ενώ όταν αποχώρησε από το σχήμα κυκλοφόρησε μια σειρά από σόλο άλμπουμ, που πολλοί τα θεωρούν ως πιο ριζοσπαστικά ποπ άλμπουμ της εποχής. Ανάμεσα στα κορυφαία άλμπουμ της καριέρας του θεωρούνται τα «Tilt» (1996) και «Drift» (2006).
https://www.youtube.com/watch?v=zP3zCsMC5cE
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος